Maziva

Da li ste znali da je neadekvatno podmazivanje uzrok 36 % svih preuranjenih otkaza kotrljajućih ležajeva? Osim što pomaže u smanjivanju broja prevremenih otkaza na ležajevima i vremena stajanja mašine, ispravno podmazivanje može da poveća efikasnost u potrošnji energije. SKF vam može pomoći da ostvarite pun potencijal podmazivanja.

SKF rešenja za podmazivanje kreću se od specijalizovanih maziva do naprednih sistema za podmazivanje. Integrisana SKF rešenja za podmazivanje kombinuju našu ekspertizu na polju ležajeva, zaptivki i praćenja stanja sa našim poznavanjem tribologije - nauke o trenju, habanju i podmazivanju. Takođe možete da računate i na vodeću tehničku podršku i usluge, uključujući programe upravljanja koji će vam pomoći oko izbora maziva, planiranja podmazivanja i praćenja stanja sistema za podmazivanje - sve kod jednog, pouzdanog partnera.

Za više informacija o SKF rešenjima za podmazivanje posetite stranicu www.skf.com/lubrication.

Maziva

Odraz decenija istraživanja i razvoja u mnogim industrijama, širok asortiman SKF maziva obuhvata proizvode formulisane za konkretne primene ili uslove:

  • masti za industrijske i automobilske kotrljajuće ležajeve;
  • visoke performanse;
  • ekstremne temperature;
  • ekstremne radne pritiske;
  • biorazgradiva mast;
  • mast za ležajeve kompatibilna sa hranom

Automatski lubrikatori

Od jedinica sa jednom, do onih sa više tačaka podmazivanja, SKF automatski lubrikatori predstavljaju lak, isplativ i pouzdan način za poboljšanje podmazivanja mašine, te štede vreme potrebno za ručno podmazivanje. Automatski lubrikatori za podmazivanje 24 sata, kao što su SKF SYSTEM 24 i SKF Mult/Point, omogućavaju kontinualno i kontrolisano doziranje SKF maziva i svode na najmanju meru rizik od prekomernog ili nedovoljnog podmazivanja.

Ručno podmazivanje

Od ručnih dekalamit mazalica, do pumpi i merača protoka, SKF alati za ručno podmazivanje uključuju sve što je tehničarima za održavanje potrebno za pravilno podmazivanje ležajeva preciznom količinom masti bez mogućnosti kontaminacije.

Alati za upravljanje podmazivanjem

Razvijani da obezbede odgovarajuće mazivo u odgovarajuće vreme, SKF alati za upravljanje podmazivanjem uključuju:

  • SKF LubeSelect, program za odabir adekvatne i optimalne masti na osnovu tipa ležajeva i radnih uslova;
  • SKF Grease Test Kit, set za ispitivanje stanja masti;
  • SKF Lubrication Planner, program za razvoj i upravljanje planom podmazivanja;
  • SKF LuBase, baza sa informacijama o vise od 2000 različitih tipova masti

Usluge podmazivanja i podrška

SKF nudi širok asortiman usluga podmazivanja, uključujući instalaciju, puštanje u rad i održavanje sistema centralnog podmazivanja, analizu
masti i ulja, kao i sve vrste obuka. Uz pomoć SKF analize potreba klijenata. Upravljanje podmazivanjem, možemo da identifikujemo stvarnu praksu podmazivanja vašeg postrojenja, kao i da preporučimo radnje za poboljšanje.

Stepa silver trade, Prolomska 5, 11221 Beograd, Tel/Fax: 011/3948-500, 3946-611, Email: office@stepasilver.rs