Zaptivna rešenja

Kao jedina kompanija za proizvodnju ležajeva na svetu koja poseduje i kapacitete za proizvodnju zaptivki, SKF snabdeva industrije širom sveta širokim asortimanom zaptivnih rešenja za rotacione i hidraulične primene. Inovativna SKF zaptivna rešenja pomažu korisnicima da povećaju produktivnost i pouzdanost procesa, kao i da smanje ukupne troškove vlasništva.
Na osnovu velikog znanja i iskustva na polju tehnologije materijala, konstrukcije i proizvodnih procesa, SKF nudi standardne zaptivke, kao i prilagođena zaptivna rešenja u širokom spektru elastomera, termoplastika i termoplastičnih elastomera. Naši specijalizovani timovi stručnjaka su na raspolaganju da odgovore na sve vaše zahteve i potrebe.
Za dodatne informacije o SKF zaptivnim rešenjima, kontaktirajte tehničku službu Stepe silver trade-a ili posetite stranicu www.skf.com/seals.

Zaptivke za opšte industrijske primene

Sa raznovrsnim profilima i materijalima, SKF je u mogućnosti da ponudi radijalne zaptivke za skoro sve vrste industrijskih primena. Primeri uključuju standardne metričke zaptivke sa gumenim spoljašnjim prečnikom, kao i zaptivke sa malim otporom trenja – SKF WAVE lip. SKF takođe nudi rešenja izrađena od PTFE materijala, koji odolevaju agresivnim okruženjima, visokim temperaturama i pritiscima, kao i radu bez podmazivanja.

Hidraulični zaptivni sistemi

SKF nudi širok asortiman hidrauličnih zaptivki, konstruisanih da obezbede optimalno funkcionisanje zaptivnog sistema hidrauličnog cilindra. Asortiman obuhvata zaptivke klipnjače i klipa, brisače, vodeće prstenove, kao i O-ringove i potporne prstenove. SKF hidraulične zaptivke dostupne su u velikom broju materijala, kako bi se obezbedila optimalna kompatibilnost sa različitim hidrauličnim tečnostima koje se sreću u radu.

Zaptivke za primenu u teškoj industriji

SKF zaptivke za tešku industriju konstruisane su za zaptivanje u najtežim uslovima rada, kao što su velike radne brzine i temperature, kao i veliko prisustvo kontaminanata u spoljašnjoj sredini. Opcije obuhvataju metalno kućište, metalne umetke, platnena ojačanja, kao i zaptivke u potpunosti izrađene od gume.

Mašinski izrađene zaptivke i namenska zaptivna rešenja

Nezavisno od unapređenja postojeće konstrukcije ili kreiranja novog rešenja, SKF vam može pomoći da analizirate zahteve konkretne primene, a zatim da izaberete najbolje zaptivno rešenje. Zahvaljujući SKF SEAL JET proizvodnom procesu za mašinski izrađene zaptivke, klijenti su u mogućnosti da koriste prednosti visoke fleksibilnosti i kratkih rokova isporuke za prilagođena zaptivna rešenja.

SKF SCOTSEAL

Konstruisana za sklopove ležajeva glavčine točka, kakvi se tipično nalaze na osovinama komercijalnih i terenskih vozila, SKF SCOTSEAL je robustna zaptivna jedinica. Sve tri različite konstrukcije – Standardna, Longlife i PlusXL – lako se montiraju i prilagođavaju se svim uslovima vožnje.

SKF SPEEDI-SLEEVE

SKF SPEEDI-SLEEVE je dokazano rešenje za reparaciju pohabanih vratila u roku od par minuta, koje nudi izuzetnu zaptivnu površinu bez potrebe za demontažom vratila ili izmenom dimenzija zaptivke.
Čaura kobinovana sa SKF radijalnom zaptivkom obezbeđuje poboljšan sistem zaptivanja, što rezultuje predvidljivom i povećanom i efikasnošću u radu. Ovako poboljšana predvidljivost veka trajanja pomaže u planiranju održavanja. Za velika vratila SKF nudi velike habajuće čaure.

SKF Mudblock

SKF Mudblock kasetne zaptivke su radijalne zaptivne jedinice, razvijene za primene u teškim uslovima rada u izuzetno kontaminiranom okruženju. Sve SKF Mudblock zaptivke u okviru svoje konstrukcije sadrže unutrašnju habajuću čauru, a mogu da imaju mnogobrojne konfiguracije zaptivnih i dodatnih usana. Njihova geometrija obezbeđuje odlično zadržavanje maziva, kao i optimalnu zaštitu od vode, prašine, blata i ostalih kontaminanata.

Mehanički zaptivači

SKF mehanički zaptivači HDDF konstruisani su za teške uslove rada pri relativno niskim obimnim brzinama. HDDF zaptivke sastoje se od dva identična metalna zaptivna prstena i dve slične opružne podloške. Originalno razvijane za terenska vozila i vozila sa gusenicama, ove zaptivke jednako su pogodne i za druge primene izložene pesku, soli, vlazi i dr.

V-ring zaptivke

V-ring zaptivke su u potpunosti izrađene od elastomera. Sa zaptivnom usnom konusnog oblika, V-ring zaptivke se montiraju direktno na vratilo i okreću zajedno sa njim, zadržavajući mazivo i sprečavajući prodor raspršene vodu i kontaminanata. Takođe mogu da služe i kao ventil za izlaz masti. SKF nudi V-ring zaptivke različitih konstrukcija, materijala i veličina, kako bi se ispunili potrebni zahtevi primene.

SKF Trackstar zaptivke

SKF Trackstar zaptivke su zaptivke za osovinice gusenica teške mehanizacije. Montirane na osovinicu koja povezuje par članaka lanca, SKF Trackstar zaptivke poseduju gumenu oprugu i poliuretansku zaptivku. Takođe postoji i varijanta za posebno teške uslove rada koja uključuje metalni prsten za ojačanje izliven u poliuretanskom zaptivnom prstenu, što obezbeđuje dodatnu krutost u teškim uslovima rada.

 


 

 

 


SKF SPEEDI-SLEEVE

 

 

 

 

 

 

 


Stepa silver trade, Prolomska 5, 11221 Beograd, Tel/Fax: 011/3948-500, 3946-611, Email: office@stepasilver.rs